We willen je hierbij attenderen op de nieuwe privacywetgeving die per 25 mei 2018 de huidige regelgeving vervangt.

Binnen de EU bestaan nu nog verschillen, met de ingang van de AVG is er 1 privacywet voor de hele Europese Unie.

De strengere Europese wet geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van klanten, personeel of andere personen.

Activiteiten vallen veel sneller onder de privacywet. Naast namen en adressen vallen ook gegevens gekoppeld aan IP-adressen, cookies en dergelijke onder de wet.
Ook als je niet weet wie er schuilgaat achter deze gegevens, moet je ze als privacygevoelig behandelen.


5 richtlijnen voor websites

De consumentenbond helpt inzichtelijk maken wat je als website-houder moet doen via 5 richtlijnen.
We raden aan dat je dit artikel leest en voor jouw website de datastroom in kaart brengt en een privacyverklaring opstelt voor jouw website.

Lees de richtlijnen op: https://www.consumentenbond.nl/acties/baas-data/privacy-van-bezoekers-5-richtlijnen-voor-websites

Een generator voor een privacyverklaring vind je op: https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring/


SSL Certificaat

SSL-certificaten zijn essentieel voor veilig webverkeer. Hebt u een webwinkel of een website waarbij uw bezoekers gevoelige informatie versturen via een aanmeldingsformulier, inlogscherm of control panel? Met een SSL-certificaat garandeert u dat die gegevens bij u in veilige handen zijn en niet door derden kunnen worden onderschept.

Wist u dat u wettelijk verplicht bent om de verzending van privacygevoelige gegevens van en naar uw website te beveiligen. Diverse betaalproviders en keurmerken zoals Thuiswinkel Waarborg eisen zelfs dat uw website een SSL-certificaat heeft.

 


Monday, April 2, 2018« Terug