Nieuwe editor
Wordpress heeft het onlangs aangekondigd; straks krijgt iedere website te maken met de nieuwe editor genaamd "Gutenberg".
Op zich is dit een positieve verbetering maar er kunnen voor bestaande websites / webshops ook misschien wat problemen daardoor ontstaan.

Wordpress schrijft:
"Eén ding dat WordPress onderscheidt van andere systemen, is dat je het toestaat een prachtige berichtlayout te maken — maar alleen wanneer je HTML en CSS kent en je eigen aangepaste thema kunt maken. Door de editor te zien als een hulpmiddel die je in staat stelt berichten met designinvloeden te schrijven en prachtige layouts te maken, kunnen we WordPress omvormen in iets waar gebruikers van houden in plaats van iets dat ze kiezen omdat iedereen het gebruikt.

Gutenberg ziet de editor als meer dan een veld met inhoud, en herziet een layout die al bijna een decennium grotendeels onveranderd is gebleven. Dit stelt ons in staat om een moderne bewerkingservaring holistisch vorm te geven, en een basis te leggen voor zaken die komen gaan."

Wat zijn de gevolgen voor bestaande websites?
Dit is momenteel nog moeilijk te overzien. Het hangt erg van de wijze af waarmee de website is gebouwd. Oudere websites kunnen problemen krijgen met de weergave van de gegevens. Websites, ouder dan 3 jaar, kunnen namelijk gebouwd zijn met software die Gutenberg niet zal ondersteunen.

We maken altijd eerst een backup voordat we het thema gaan updaten. Bij de nieuwste themaupdate van Wordpress waarin Gutenberg zal worden geimplementeerd zullen wij het eerst grondig testen en indien er problemen optreden de backup terugzetten. We stellen u dan op de hoogte en zullen samen een plan van aanpak maken. Aangezien iedere website verschillend is gebouwd kunnen wij dit helaas niet vooraf bepalen maar pas nadat de nieuwe update wordt gelanceerd. Deze onderzoeksservice bieden we uiteraard alleen voor de websites met een onderhoudscontract.
Heb je ook een oude website die problemen geeft na de update dan kun je altijd contact met ons opnemen via support@web-direct.nl.


Lees meer informatie over Gutenberg? (Nederlandstalig)
https://nl.wordpress.org/plugins/gutenberg/

Test alvast de nieuwe editor:

https://wordpress.org/gutenberg/Wednesday, September 12, 2018« Terug